Ποιοι Ειμαστε


Το Exp-trek είναι μια μικρή επιχείρηση διεξαγωγής ορεινών περιηγήσεων, με πεδίο δράσης τα εντυπωσιακά βουνά που απαρτίζουν την οροσειρά της Πίνδου.
 
Η πεζοπορία μεγάλων αποστάσεων, διασχίζοντας βουνά, δάση, κοιλάδες και χωριά της μεγαλιώδους οροσειράς, χαρακτηρίζουν το ύφος των εξορμήσεων του Exp και συστήνεται στους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας, που αποζητούν την περιπέτεια και τη ξεγνοιασιά στη φύση.
 
Το γραφείο μας στελεχώνεται από έμπειρο, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο σχεδιάζει για εσάς και συντονίζει ποικιλία πεζοπορικών - ορειβατικών διασχίσεων, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεχούς μετακίνησης και εναλλασσόμενης διαμονής από τόπο σε τόπο.
 
Συνοδεύουμε με συνέπεια ολιγομελής ομάδες, υποστηρίζοντας κατασκηνωτικές διανυκτερεύσεις στη φύση, καθώς και παραμονή σε καταφύγια και ορεινούς ξενώνες, προσεγγίζοντας πάντα με σεβασμό το περιβάλλον που μας φιλοξενεί.
 
Έμπειρο πλήρωμα οδηγών υποστήριξης μεταφέρει με οχήματα τον εξοπλισμό κατασκήνωσης, τις χειραποσκευές και το υπαίθριο μαγειρείο από σταθμό σε σταθμό διευκολύνοντας τη συνεχόμενη πεζοπορική μετακίνηση και παραμονή στο βουνό.
 
Προωθούμε τις εξορμήσεις μας σε απομονωμένες τοποθεσίες, υψηλής αισθητικής και πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φίλους της περιπέτειας να κινηθούν με ασφάλεια σε άνα ευρύ φάσμα ορεινών περιοχών, που δύσκολα προσεγγίζει κανείς σε μία μόνο ημέρα.
 
Η εκπληκτική βιοποικιλότητα της Πίνδου, οι ξεχωριστοί άνθρωποι και τα γραφικά χωριά της, μας κρατούν μακριά από πολυσύχναστα μέρη απολαμβάνοντας την επαφή με τη φύση σε μια άλλη διάσταση χώρου και αντίληψης του χρόνου.
 
Το εντυπωσιακό ορεινό ανάγλυφο της οροσειράς και η αναπτυσσόμενη πεζοπορία στις πανέμορφες διαδρομές της, είναι μια πολλά υποσχόμενη, βιωματική εμπειρία για όσους αποζητούν λίγο ποιοτικό χρόνο στο βουνό!
 
* Η επιχείρηση μας, δεν έχει μονοδιάστατα κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς μεγάλο μέρος των εσόδων διατίθεται στην έρευνα και αποκατάσταση ξεχασμένων πεζοπορικών διαδρομών και σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
 
 
Έπειτα από χρόνια εθελοντική δράση στα μονοπάτια της Πίνδου, το 2018 με τη συμμετοχή φίλων συνεργατών συστήθηκε η Terra Pindus 

Η Terra Pindus, Κοιν.Σ.Επ κοινωνικού & παραγωγικού σκοπού, ιδρύθηκε το 2018 με έδρα τα Θεοδώριανα Άρτας και σκοπό να συμβάλλει στην διατήρηση και ανάδειξη των πεζοπορικών - ημιονικών διαδρομών διαβίωσης της Πίνδου.