Εξορμησεις

2ήμερη ορειβατική διάσχιση Τζουμέρκων => Θεοδώριανα - Καταφίδι - Καταφύγιο Καταρράκτη - Σκάλα Σταμάτη - Στρογγούλα - Πράμαντα.

13/11/2020 - 15/11/2020
2 ημέρες
Σύντομα το αναλυτικό πρόγραμμα

                               ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ


 

  Διαδρομή: Θεοδώριανα - Καταφίδι - Καταφύγιο Καταρράκτη - Σκάλα Σταμάτη -  Στρογγούλα - Πράμαντα

 

Όπως κάθε Νοέμβρη, έτσι και φέτος προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τον χειμώνα και αποχαιρετούμε την περίοδο της πεζοπορικής περιηγήσης στα μεγάλα υψόμετρα των βουνών της Πίνδου.

 Έχοντας το ηθικό μας ψηλά και μετά από πολύ πολύ περπάτημα, ολοκληρώνουμε τον ετήσιο κύκλο διασχίσεων σχεδιάζοντας μια ξεχωριστή απόδραση στην απίθανη οροσειρά των Τζουμέρκων!

 Η παρέα του exp σας προσκαλεί να ακολουθήσετε ένα μοναδικό διήμερο πεζοπορικής διάσχισης του εκπληκτικού αυτού ορεινού όγκου της Ηπείρου, διανύοντας τον κατά μήκος από νότο προς βορρά με αφετηρία τα Θεοδώριανα Άρτας και τερματισμό τα Πράμαντα του νομού Ιωαννίνων.

 Στόχος μας είναι να κινηθούμε με ασφάλεια στις διαδρομές που δίνουν τη δυνατότητα σύνδεσης των δύο άκρων της οροσειράς, καθώς και η γνωριμία μας με τα καταφύγια που προσφάτως τέθηκαν σε λειτουργία με σκοπό να εξυπηρετούν την παραμονή και τις μετακινήσεις του πεζοπορικού κοινού πάνω στο υπέροχο αυτό βουνό!

Οι εντυπωσιακοί ασβεστολιθικοί σχηματισμοί του βουνού, καθώς και η πανοραμική θέα προς κάθε κατεύθυνση αναδεικνύουν τις χάρες και τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής, ενώ η κίνηση πάνω στις πλαγιές και τις ράχες των Τζουμέρκων μας υπενθυμίζει τους λόγους που επιλέγουμε συχνά να ορειβατούμε σε αυτά τα φαινομενικά δύσβατα, μα πανέμορφα βουνά! 

 Οι 2 διανυκτερεύσεις (άφιξης & διάσχισης) θα γίνουν στα προσφάτως ανακαινισμένα καταφύγια των Θοεδωριάνων και του Καταρράκτη αντίστοιχα, ενώ η μεταφορά των συμμετεχόντων από τον τερματισμό στην αφετηρία θα γίνει με mini bus με τη λήξη της διάσχισης στα Πράμαντα.

   

                                                            ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η διαδρομή κινείται σε μονοπάτια αραιής διέλευσης και αλπικά πεδία, συνεπώς απευθύνεται σε μυημένους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.                       

  • Η συνάντηση μας θα γίνει στο καταφύγιο του Σταυρού, λίγο έξω από το χωριό Θεοδώριανα το απόγευμα της Παρασκευής 13/11, ενώ υπολογίζεται πως ο τερματισμός της διάσχισης στα Πράμαντα θα γίνει γύρω στις 4 - 5μμ την Κυριακή 15/11.
  • Για λόγους ελεγχόμενης -λόγω covid- παραμονής μας στα καταφύγια, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι τα 12 άτομα.
  •  Σε περίπτωση απρόσμενης χιονοκάλυψης η εξόρμηση θα ακυρωθεί.

 

                                                   Απαραίτητος εξοπλισμός

1. Ορειβατικό μποτάκι: στρωμένο και στο σωστό νούμερο έως και ημιάκαμπτο με την σχετική αδιαβροχοποίηση.

2. Κατάλληλος ρουχισμός: αδιάβροχα πάνω κάτω (παντελόνι/jacket), παντελόνι softcell, ισοθερμική μπλούζα, fleece, σκούφος, γάντια.

3. θερμοεσώρουχα διανυκτέρευσης (πάνω/κάτω) ή ότι άλλο εσείς διαθέτετε.

4. Ορειβατικό σακίδιο άνω των 30lt.

5. Μικρή χειραποσκευή για τη μεταφορά ρουχισμού και προσωπικών αντικειμένων με το όχημα υποστήριξης στο καταφύγιο του Καταρράκτη όπου θα γίνει η διανυκτέρευση μας κατά την διάρκεια της πορείας.

6. Υπνόσακος.

7. Ράβδοι στήριξης (Μπατόν).

8. Υδροδοχείο χωρητικότητας 2lt.

9. Φακός κεφαλής / εφεδρικές μπαταρίες.

10. Παντόφλες + προσωπικά αντικείμενα υγιεινής προστασίας: οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαπούνι, πετσέτα και ότι άλλο θεωρείται απαραίτητο.

 

                 Κόστος συμμετοχής

 - Το συνολικό κόστος της 2ήμερης εξόρμησης είναι τα 180 ευρώ ανά άτομο.

*Συμπεριλαμβάνει όλα τα έξοδα του συμμετέχων από την ώρα άφιξης ως την ώρα αναχώρησης του με τη λήξη του προγράμματος.

> Συνοδεία 2 έμπειρων οδηγών

> 2 διανυκτερεύσεις σε καταφύγια

> Μεταφορά χειραποσκευών με όχημα υποστήριξης

> Πλήρες διατροφή διημέρου (πρωινό, πρόγευμα, δείπνο)

> 2ώρη μετακίνηση επιστροφής στην αφετηρία με mini bus

*Στο ποσό δε συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης από και προς τις πόλεις διαμονής σας.

- Η συμμετοχή θα διασφαλίζεται προκαταβάλλοντας το ποσό των 50 ευρώ, ενώ η εξόφληση θα γίνεται με την άφιξη στην αφετηρία, μία μέρα πριν την εκκίνηση.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, η προκαταβολή θα επιστρέφεται (ισχύει για ακυρώσεις που θα γίνουν έγκαιρα, και όχι την τελευταία εβδομάδα πριν την εκκίνηση της διάσχισης)


Οργάνωση-ΣχεδιασμόςExp – trek


Πληροφορίες σχετικά: Αποστόλης Τσιμπανάκος: 6980682589


Για καταθέσεις: Εθνική τράπεζα ~ αριθμός λογαριασμού 201/ 005000-89  και ΙΒΑΝ: 
GR 50 0110 2010 0000 2010 0500 089

 

*Δείτε στο παρακάτω φωτογραφικό άλμπουμ εικόνες από προηγούμενες διασχίσεις στην οροσειρά 

 * ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ